Smartlog v3 » BLU RAY » Skift til sparepærer
Opret egen blog | Næste blog »

BLU RAY

Blu Ray er det nye HD format. Her kan du finde mere info om alt hvad der har med Blu Ray teknikkn at gøre

Skift til sparepærer

16. Jan 2013 14:47, jakob5000

Sparepærer
Er dine el regninger højere, end du har råd til? Eller bruger du bare rigtig mange penge på strøm og belysning? Det kræver rigtig meget strømat have lysene tændt i vores hjem, og dette koster dermed også rigtig mange penge. Hvis du kan nikke genkendende til denne situation, bør du overveje at investere i lavenergi pærer, eller sparepærer, som det kaldes i daglig tale. Sparepærer er et billigere alternativt til de almindelige glødepærer, fordi de er mere energisparende. Mange sparepærer bruger så lidt om en femtedel af hvad en glødepære bruger på strøm. Der er altså meget energi at spare her. Desuden holder sparepærer længere end andre pærer, hvilket betyder, at du ikke skal skifte dem ud så ofte som ellers. Sidst, men ikke mindst, er de selvfølgelig miljøvenlige, på grund af det beskedne strømforbrug og den lange levetid. Du kan altså spare rigtig mange penge, samtidig med, at du slår et slag for miljøet.  

 

De rette sparepærer til dit hjem
Når du skal vælge sparepærer er det dog ikke så nemt, som det umiddelbart lyder til. Der findes nemlig flere forskellige former på markedet at vælge imellem, og de er ikke helt ens. Du kan få sparepærer i tre grundlæggende modeller: lysstofrør, halogen pærer og LED pærer. De fleste private hjem bruger oftest de to sidst nævnte. De bruges i lige høj grad, men i det lange løb er det LED sparepærer, som er de billigste. Disse afgiver et rigtig fint lys, som er meget anvendeligt til overordnet belysning i hjemmet, som i stuen, spisestuen eller køkkenet. Hvis du skal bruge mere koncentreret lys, som til eksempelvis arbejdsbordet, kan det dog godt betale sig at købe pærer som specialiserer sig i netop dette.  

 

Hvad koster sparepærer?
Eftersom der eksisterer forskellige typer og modeller af sparepærer på markedet, har disse naturligvis også tilhørende forskellige priser. Helt overordnet kan det siges, at de typiske sparerpærer koster mellem 60 og 150 kroner per styk. Disse priser er lidt dyrere, end hvad du giver for almindelige glødepærer, men de har hurtigt tjent sig selv hjem igen, da de har en længere levetid og desuden et mindre strøm forbrug. Du vil med sparepærer kunne mærke en besparelse på helt op til 80 procent af dit strøm forbrug.
Når du køber dine sparepærer, skal du huske på, at de forskellige udbydere og forhandlere sandsynligvis sælger dem til forskellige priser. Sørg derfor for at undersøge markedet, før du gør dit køb, så du kan få dine nye sparepærer til den bedste pris.